Kind en Gezin

Groepsopvang Katrientje vzw
Generaal Deschachtstraat 16
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: 015/311 450
Email: katrientje@belgacom.net Verantwoordelijke: Liesbeth De RooverKleding en verzorging

De groepsopvang voorziet niet in het ochtendtoilet van de kinderen. We verwachten dat je kind gewassen en gekleed naar de opvang wordt gebracht.

Zorg dat er voldoende reservekleding aanwezig is, ook om buiten te spelen. Kijk regelmatig de reservekleding na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Elk kind heeft een eigen kastje om persoonlijke spulletjes in op te bergen. Wanneer alle persoonlijke spullen zijn voorzien van de naam van je kindje is de kans op verlies minimaal. De groepsopvang kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke vlekken, verlies of beschadiging.

Indien je kindje gewend is om met een fopspeen te slapen, raden wij je aan om eentje genaamtekend in de opvang achter te laten. Het is van belang om de fopspeen van je kindje om de 6 maanden te vervangen. Wij zorgen ervoor dat hij regelmatig wordt gesteriliseerd.

Juwelen en kleine haarspeldjes schitteren in de oogjes van andere kindjes en vormen een gevaar voor inslikken en verlies. We vragen jullie om deze thuis te laten, zodat problemen kunnen worden voorkomen.

In de loop van de dag krijgen de kinderen alle nodige verzorging. Bedlinnen, slaapzakken, slabben, washandjes en handdoeken zijn ter beschikking in de groepsopvang. We voorzien eveneens in een groot deel van de verzorgingsproducten zoals vochtige doekjes, verschillende poepzalven, zonnemelk, bodymelk, zalf voor de schrale wangetjes en neusjes, haarlotion,….

Indien bijzondere verzorgingsproducten nodig zijn, bijvoorbeeld in geval van allergie of eczeem, breng je deze zelf mee.