Kind en Gezin

Groepsopvang Katrientje vzw
Generaal Deschachtstraat 16
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: 015/311 450
Email: katrientje@belgacom.net Verantwoordelijke: Liesbeth De RooverMedicatie

Het algemene uitgangspunt is dat medicatie thuis toegediend wordt. Hieronder vallen ook homeopathische middelen, hoestsiropen en neusdruppels. In uitzonderlijke gevallen kan medicatie in de groepsopvang toegediend worden op medisch voorschrift van de arts of apotheker. Zonder voorschrift wordt er geen medicatie toegediend.

Wij vragen je de medicatie steeds in de originele verpakking inclusief bijsluiter mee te brengen. Gelieve hierop de naam van uw kindje te vermelden. De medicatie en het medisch voorschrift wordt door jullie steeds persoonlijk aan de kinderbegeleiders afgegeven.

Wij gaan er echter van uit dat voorgeschreven medicatie/aërosol/pufjes zoveel mogelijk thuis wordt toegediend, voor en na de opvang.

Moet de medicatie/aërosol/pufjes tweemaal per dag worden toegediend, dan wordt ze thuis gegeven.

Moet de medicatie/aërosol/pufjes driemaal per dag moet worden toegediend, dan wordt ze éénmaal in de groepsopvang gegeven.

Moet de medicatie/aërosol/pufjes viermaal per dag worden gegeven, dan kan ze tweemaal in de groepsopvang gegeven worden.

Op het medisch voorschrift moeten volgende gegevens vermeld staan :

  • naam van de inhoud
  • naam van de dokter/apotheker
  • naam van het kind
  • datum van aflevering en vervaldatum
  • dosering en wijze van toediening en duur of einddatum van de behandeling
  • wijze van bewaren

Indien een kinderbegeleider medicatie heeft toegediend, zal zij dit steeds noteren in het heen- en weerschriftje.

Wij dienen ook geen koortswerend middel toe, zonder dat het koortsattest door de ouders volledig ingevuld en ondertekend is. Als ouders worden jullie ook telkens verwittigd wanneer er een koortswerend middel wordt toegediend.